Gyermekorvosi vizsgálatok

Gyermekorvosi vizsgálat

(akut betegség esetén, kb 20 perc)

A vizsgálat beszélgetéssel: a kórelőzmény és a jelen panaszok feltérképezésével kezdődik, melyet azután a gyermek fizikális vizsgálata követ. Ha az orvos szükségesnek látja egyéb diagnosztikai vizsgálatok, gyorstesztek elvégzését a rendelőben, azt felajánlja a szülőknek, melyről ezután közösen döntenek. MIndezek alapján az orvos megbeszéli a szülővel a terápiás javaslatot és az egyéb felmerülő kérdéseket. Kontroll, illetve egyéb kiegészítő vizsgálatokra is tehet javaslatot. A fentiek felkerülnek az ambuláns lapra, illetve az EESZT-be, a „felhőbe”.

További vizsgálatok

Gyermekorvosi vizsgálat két gyermekre

30 perc

A vizsgálat beszélgetéssel: a kórelőzmény és a jelen panaszok feltérképezésével kezdődik, melyet azután a gyermekek fizikális vizsgálata követ. Ha az orvos szükségesnek látja egyéb diagnosztikai vizsgálatok, gyorstesztek elvégzését a rendelőben, azt felajánlja a szülőknek, melyről ezután közösen döntenek. MIndezek alapján az orvos megbeszéli a szülővel a terápiás javaslatot és az egyéb felmerülő kérdéseket. Kontroll, illetve egyéb kiegészítő vizsgálatokra is tehet javaslatot . A fentiek felkerülnek az ambuláns lapra, illetve az EESZT-be, a „felhőbe”.

 

Kontrollvizsgálat

az orvos javaslata alapján (10 perc)

Az orvos az első vizsgálat után kontroll vizsgálatot javasolhat, ha szakmai szempontok alapján indokoltnak találja azt: pl. középfülgyulladás, hörgőgyulladás, tüdőgyulladás esetén a gyermekek állapotának és a terápiára adott megfelelő válaszának ellenőrzése miatt.

Hosszú konzultáció

gyermekorvosi vizsgálat elhúzódó betegség vagy több panasz esetén (40 perc)

Ha a panaszok régebb óta fennállnak, ha több kórelőzményt/ leletet kell áttekinteni, vagy ha többféle panasz, probléma megbeszélésére van igény.

L33 Kids

All rights reserved 2023. 

Hírlevél
Kapcsolat