Dr. Neumann Rita

Gyermekorvos

Dr. Neumann Rita vagyok, gyermekorvos. 8 évesen már orvosnak készültem – leginkább nagymamám hatására – , ez az álmom 2005-ben vált valóra, amikor diplomát szereztem a Semmelweis Egyetemen. Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgámat 2012-ben tettem le. Alma materem a M.R.E. Bethesda Gyermekkórháza, ahol az alapokat tanultam támogató közösségben. Az itt töltött rezidensi évek után érdeklődésem a gyermekkardiológia felé fordult, mely miatt a GOKVI Gyermekszív Centrumában folytattam munkám fantasztikus kollegák között.

Családalapítást követően 2017-től dolgozom alapellátó gyermekorvosként egy érdi praxisban. Csecsemő és gyermekgyógyászként munkám legfontosabb területének az egészségnevelést, a betegségek megelőzését, vagyis a prevenciót tartom. Orvosként óriási felelősségünk van abban, hogy a jövő társadalma egészségtudatosabb, és ezáltal valóban egészségesebb is legyen. A változás kulcsa pedig a szülőkben rejlik, éppen ezért tartom lényegesnek a szülőkkel való nyílt, őszinte kommunikációt. Hiszem, hogy ha a szülő tudja és érti is adott betegség okát, esetleges következményeit, akkor gyermekének nemcsak a rövidtávú gyógyulását tudjuk segíteni, hanem egészséges felnőtté válását is!

3 gyermekes édesanyaként könnyen megtalálom a hangot a gyermekekkel, így az orvosi vizsgálat és tanácsadás nemcsak a szülőnek megnyugtató, irányt mutató, de még egy beteg gyermeknek is lehet pozitív élmény.

Szeretettel várom a hozzám forduló pácienseket!